2012. február 20., hétfő

Shea vajas szappan - továbbgondolva

Újdonság a szappanvilágom háza táján, hogy a szappanhasználóim között eddigi is nagy sikernek örvendő Shea vajas szappant egy kicsit felturbóztam, bízva abban, hogy így még jobban ápolja a száraz, érzékeny bőrt.  A szappan a szokásos összetevőkön és a natúr, finomítatlan shea vajon kívül egy kis rózsaszínagyag tartalmat kapott!

Az agyagokról általában tudjuk, hogy nagyon jó méregtelenítők, tele vannak ásványi anyagokkal, pl. kalcium, magnézium és kálium, melyek segítenek a bőr rugalmasságának megtartásában.  Tartalmaznak kaolinitet, aluminium- és magnézium szilikátot és kalcitot.  A többféle agyag közül a rózsaszín agyag kifejezetten a száraz, érzékeny és érett bőrre van jó hatással.  Alaposan tisztít, szinte kiszívja a bőrből a méreganyagokat, csökkenti a gyulladást, regenerálja és gyógyítja a bőrt, szépít és puhít.  Ezen tulajdonságai remekül kiegészítik a szappanban már amúgy is jelenlévő shea vaj hidratáló, regeneráló, sebgyógyító hatásait (a Shea vajas szappanról részletesen lásd a korábbi bejegyzést a blogon).

A szappan a szokásos alapanyagok, a gyógyító hatású kecsketej és a finomítatlan, organikus shea vaj felhasználásával készült, színét kizárólag a rózsaszínagyagtól kapta, külön színezőt ez esetben egyáltalán nem használtam. 

Bízom abban, hogy a provanszi levendulamezők illatát és kékes-lilás romantikáját idéző szappanom is elnyeri kedves Barátaim, Ismerőseim tetszését és legalább annyira elégedettek lesznek vele, mint a korábbi shea vajas változatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése