2012. március 10., szombat

Makadámdióolajos szappan

Megint egy nálunk kevésbé ismert olajfajtán akadt meg a szemem, és kíváncsian vártam, hogy milyen szappant lehet készíteni belőle.

A makadámdióolaj az Ausztráliában őshonos makadámdió csonthéjtól megszabadított, zsíros olajban rendkívül gazdag terméséből előállított olaj.  A makadámdió héja a legkeményebb az összes csonthéjas közül, normál diótörővel nem is lehet megtörni.  A mag olajtartalma kb. 73%, nagy mennyiségben telítetlen zsírsavakból áll, gazdag A és E vitaminban, kalciumban, vasban és foszforban.  A makadámdió olaja a legjobban felszívódó ismert olaj.  Összetétele hasonlít a bőr természetes faggyújához, így az emberi bőr rendkívül jól tolerálja.

Sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő, és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású.  Az olaj figyelemre méltó arányban tartalmaz palmitoleinsavat, mely anyag az emberi faggyúban is megtalálható.  A kor előrehaladtával azonban ez a palmitoleinsav tartalom csökken, és emiatt a bőr elveszíti rugalmasságát és tónusát.  Így a makadámdióolajjal végzett rendszeres ápolás hozzájárul a bőr feszességének, puhaságának és rugalmasságának megőrzéséhez.

Emellett a makadámdióolaj tökéletes horzsolások és terhességi csíkok eltüntetéséhez,  várandósok és babák bőrének ápolására, a bőr öregedésének lassítására, illetve a bőrvörösség mérséklésére.  Ajánlom tehát ezt a szappanomat szinte mindenkinek, de főleg a 30 éven felüli hölgyek arcának igényes ápolásához!

A szappant a különlegessége miatt tömbformában készítettem, a megszokott alapolajokkal, maximális kecsketej tartalommal és gyógyszerkönyvi minőségű makadámdió olajjal.  Színét egy kevés holland kakaópor hozzáadásával értem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése