2012. március 22., csütörtök

Marokkó kincse

Most nem egy kivételes ékszerről lesz szó, ez a sokat sejtető név ugyanis egy Marokkóban található földet, a Rhassoul földet tartalmazó új szappanom neve.  Marokkó nem csupán fűszereiről és építészetéről híres, hanem arról is, hogy csodás hatóanyagokat kínál már évezredek óta a szépségápolás iránt érdeklődőknek.  A test rituális megtisztításának kultuszával fejlődött ki a fürdőkultúra, amelynek pl. a ma is olyan divatos hammam fürdőt köszönhetjük. A hammamban a fürdésen kívül egyéb kezeléseket is igénybe vettek, pl. a gőzfürdő után gyakran egy speciális ásványi földdel végeztették el a vendégek testének agyagos ledörzsölését . A gőztől kitágult, felpuhult bőrből ugyanis az ásványföld nagyon hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, és szép megjelenést is ad a bőrnek. 

A marokkói Rhassoul agyagot több mint 1500 éve használják haj- és bőrápolásra, már a római és egyiptomi nők is alkalmazták.  A „rhassoul” az arab ghassoul szóból ered („ghassale” azt jelenti arabul: mosni). Nevezik még vörös agyagnak, vörös marokkói agyagnak vagy oxidált agyagnak is. A barnásfekete színű agyagtömböket az Atlasz-hegység mélyéből hozzák fel Kelet-Marokkóban, kiszárítják, vékony táblákra szeletelik, majd finom porrá őrölik.

Ez a természetes szépítőszer rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben: magas százalékban tartalmaz szilikátot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot és vasat, ezért hatékonyan ápolja és táplálja a bőrt. Másik csodás tulajdonsága, hogy magába szívja a zsírokat, szennyeződéseket, lerakódásokat, így egyidejűleg tisztít, méregtelenít, valamint egyensúlyban tartja a faggyúmirigyek működését. Magas ioncsere-kapacitása által tonizálja is a bőrt. 

Ajánlom tehát ezt a szappant azon kedves Hölgyeknek, akik egy otthoni hammam kényeztetésre vágynak.  Sajnos hastáncosnőt nem ígérhetek, de az értékes ápoló olajok, a kecsketej, valamint a Rhassoul agyag miatti extra ápolást, tisztítást és méregtelenítést biztosító Marokkó kincse szappan igazi luxust nyújt a fürdőszobádban, a sejtelmes és szerájos hangulatú ylang-ylang illattal!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése