2012. április 25., szerda

Kleopátra titkos receptje

Sokáig vonakodtam, hogy megcsináljam-e ezt a szappant.  Az összetevők ugyanis aranyat érnek, viszont a színe?  Jómagam viszolygok a szürke-fekete színű szappanoktól, nem is tudom elképzelni, ahogy a kád szélén virít, állandóan kosz-színű foltokat hagyva a gyönyörű, kézzel festett szappantartómon.  A hatása miatt végül is a hiúságom legyőzte a szépérzékemet és elkészült a Holt-tengeri iszap szappan, szíves használatra!


A Holt-tengeri iszapról csak szuperlatívuszokban beszél mindenki, aki már kipróbálta, akár pakolásként, akár valamilyen kozmetikumban.  Állítólag maga Kleopátra is azért hódította meg a Holt-tenger vidékét, hogy mindig a rendelkezésére álljanak a tenger kincsei szépségének megőrzése érdekében.  A fekete iszapot a tenger fenekéről hozzák fel, esetenként 1300m mélyről.  Évezredek során magába szívta a tengervíz tápláló anyagait, ebből adódóan nagyon magas koncentrációban találhatók meg benne a gyógyító ásványi sók, nyomelemek, de találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is.  A fekete ásványi iszap nyomelemei elengedhetetlenek az egészséges bőr számára.   

A Holt-tenger legalább hatvanféle sót tartalmaz, különleges összetevői közé tartoznak a kén vegyületei, a lítium és a jód. Az iszap legfontosabb alkotórésze a 27%-os koncentrációjú szerves kénvegyület, az ún. ichtamol, amely a kozmetikában és a bőrgyógyászatban jól ismert ichtiolhoz hasonlít.  A kaolint, timföldet, apró agyagszemcséket tartalmazó iszap, amely kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, felszívja a felesleges zsírokat és a szennyeződéseket a pórusok mélyéről. Egyúttal stimulálja, feszesíti, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt, ami ezáltal sugárzó és friss lesz.
  
A Holt-tengeri iszap legnagyobb hatással a pszoriázisos bőrre van, hiszen az iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás felgyorsításával fejti ki áldásos tevékenységét. Az iszap a bizonytalan eredetű allergiás bőrelváltozások kezelésére is egyedülállóan alkalmas, valamint lassítja bőrünk öregedését.  A Holt-tenger iszapja tartalmazza a leghatékonyabb gyulladásgátló, hámosító, fertőtlenítő hatású alapanyagokat, melyek a fiatal bőr megtartásához szükségesek

 Kleopátra szappanjában megtalálható - a szokásos ápoló olajok mellett - az áldásos hatású kecsketej is,  így remélem, hogy ezt a szappant is meg fogják szeretni kedves szappanhasználó Ismerőseim, és érvényre jut az örök igazság, miszerint a belbecs még egy szappan esetében is fontosabb, mint a külcsín :-)  Végül is nem is olyan "szürke", igaz? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése